„Az európai identitás erősítése válság idején”. (us4EU) (1. alkalom, Padrón, Spanyolország)

2023. március 1–4. között, Önkormányzatunkat képviselve a múlt héten Padrónban (Spanyolország) vettem részt az Európai Bizottság által finanszírozott „Az európai identitás erősítése válság idején” című projekt első ülésén. A projektben 16 ország képviselői vesznek részt, településszintű politikusok, szervezetek vezetői tárgyaltak az Európai Unió aktuális problémáiról, a helyi szinten. Megismerjük különböző országok véleményét egy adott kérdéskörről.

A projekt gazdája a Spanyolországi (Galíciai) Padrón község Önkormányzata. Az első ülést a településen működő a Camilo José Cela Alapítvány épületében és vendégségében tartottuk meg melyet színesítet a helyi A San Pedro de Carcacia népzenei csoport fellépésével, hogy megismertesse a résztvevőkkel a helyi kultúrát és hagyományokat.

Antonio Fernández, Padrón polgármestere és Lorena Couso tanácsnok társaságában a delegációk látogatást tettek a Galíciai parlamentben, ahol megismerkedhettek a helyi autonómia keretében működő parlament jogköreivel, összetételével és működésével. 

A következő napon  Galíciai irodalmi élet egyik legfontosabb személyének Rosalia de Castro házában működő múzeumban vettünk részt egy előadássorozaton, ahol többek között hallhattunk előadást az EU jelenlegi és jövőbeni működéséről regionális és nemzeti szinten Eva Lorenzotól a Galíciai kormány EU-kapcsolatokért felelős alelnökétől.

 

Az adott cikk linkje: https://www.tarkozseg.hu/?page_id=3675

Megszakítás