Tari Szabadidős Egyesület

Tari Szabadidős Egyesület

A tari labdarúgásnak nagy hagyományai vannak. Tar településen az 1960-as évektől közkedvelt időtöltés és sport volt a labdarúgás. Kisebb-nagyobb kihagyásokkal, de leginkább szervezett keretek között működött, működik a mai napig. Az egyesület a fénykorát az 1980-as, 1990-es és 2000-es éveiben élte, amikor is a Megyei I. osztályban szerepelt, kisebb megszakításokkal 30 évig. Több olyan időszaka volt a Taron működő csapatnak, amire méltán tekinthet vissza büszkén. A település hírnevét vitték szerte a megyében, több olyan idény is volt, hogy a megyei szinteket túllépve a Nemzeti Bajnokság III. osztályának kapujában anyagi okok miatt döntött úgy a csapat, hogy marad megyei szinten. Ezekben az időszakokban volt, hogy 90 igazolt labdarúgó is aktívan részt vett a megye labdarúgásában a következő korosztályokban:

  • felnőtt,
  • ifjúsági (U19),
  • serdülő (U16) (későbbiekben)
  • Bozsik program (U11, U9, U7) (későbbiekben)

Az iskolai keretek között működött Góliát-McDonald’s versenyeken is indultak csapatok, akik később a korosztályos csapatokban (egyesületi szinten) szerepetek. Ezekben az időkben 3-4 edző is közreműködött az egyesület életében.

A 2010-es év fekete foltnak számít a tari labdarúgás életében. Az említett esztendő végén az akkor még a Megyei I. osztályban vitézkedő gárda a 2010/2011-es szezon őszi fele után visszalépett a bajnokságtól (anyagi gondok miatt), majd ezt követően jó időre el is tűnt a futball a mintegy 1913 főt számláló településről.

  1. július 09-én megalakult a Tari Szabadidős Egyesület, amelynek elsődleges célja az volt, hogy a települést ismét bekapcsolja a megyei labdarúgás vérkeringésébe. Ennek megfelelően az egyesület nevezett a 2015/2016-os szezon Megyei III. osztályának küzdelmeire, ahol a keleti csoportba kapott besorolást. Az egyesület a bajnokságot végül a 3. helyen zárta (11 győzelemmel, 2 döntetlennel, 3 vereséggel, 60 rúgott és 18 kapott góllal). A vezetőség számára világos, hogy pusztán felnőtt csapattal – utánpótlás nélkül – labilis az egyesület működése, ezért szeretnénk az ifjúsági csapatot is elindítani, hogy biztosítsuk hosszútávon is a labdarúgást községünkben.

Bozsik-tornákra iskolai szinten jelenleg is járunk gyerekekkel, akikből később egy U16-os (serdülő) csapat alakítása lesz a következő lépés. Így lassan a legkisebbektől a felnőttekig minden korosztályban megvalósulhat a sportág fejlődése.

A jelenlegi vezetés látja azt, hogy a település fiataljaira építkezve újra egy erős csapat viheti a település hírnevét megyei szinten. Emellett fontosnak tartják, hogy újra egy fiatal közösségnek adjanak helyet, akik nem üres szórakozással ütik el a szabadidejüket, hanem rendszeres edzéseken egy eredményes csapatban tudnak csapattá kovácsolódni, akik az általános iskolás korúaknak is példaképek lehetnek az elérendő eredményeikkel.

 

 

 

Balog László

Tari Szabadidős Egyesület Elnöke

 

Az adott cikk linkje: https://www.tarkozseg.hu/?page_id=1153

Megszakítás