Romák Együtt Egymásért Egyesület

2019.07.08-án alakult 14 fővel. Elnöke: Danyi Gyuláné, telefonszám: 06702269288. Az Egyesület hivatalos, jogerős bejegyzése: 2019.09.18. Egyesület székhelye: 3073 Tar, Béke út, 1/A. Levelezési cím: 3073 Tar, Béke út 3/A.

Danyi Gyuláné, Piroska néni, az egyesület elnöke röviden az alapszabályból ismertette az új szervezet célkitűzéseit:

„Egyesület célja a közösségi élet fejlesztése: különböző kultúrájú, generációjú emberek összefogása, akik a helyi viszonyok fejlődése érdekében tenni akarásukkal, ötleteikkel, személyes közreműködésükkel a környezetük érdekében cselekedni szándékoznak . A roma kultúra és gasztronómia megismertetése és elfogadtatása. Helyi tehetségek felkutatása, összefogása; alkotó munkájuk és tevékenységük helyi közösséggel való megismertetése. Kulturális, hagyományőrző, prevenciós, környezetvédelmi és szabadidős programok lebonyolítása. Az egészséges életmód népszerűsítése. Képzések, tréningek szervezése, lebonyolítása.”

Piroska néni egy-két mondatban saját gondolatait is megosztotta velünk az eddigi eredményekről:

„Egyesületünk megalakulása óta a helyi kulturális rendezvényeken már mi is részt veszünk. Nemcsak roma táncokkal léptünk fel, hanem nagyon szeretjük az olyan meséket vagy történeteket előadni, amelyek romákhoz kapcsolódnak. Legutóbb a februári Keresztény jótékonysági bálban volt egy rövid előadásunk, amikor is újra „iskolapadba ültünk”. Egyesületünkbe a húsz évestől a hatvan éves korosztályig járnak helybéli romák. Összejöveteleinket a móka, a jókedv, a tenni akarás jellemzi, ami mindenkiben ott van. Köszönjük az eddigi adományokat, felajánlásokat!”

Készítette: Danyi Gyuláné és Antal Bálint Gergely

Az adott cikk linkje: https://www.tarkozseg.hu/?page_id=2910

Megszakítás