Kontyvirág Hagyományőrző Egyesület

2006. novemberében fiatalokból és asszonyokból alakult a Kontyvirág Táncegyüttes. A Kárpát-medence régi hagyományainak megőrzését, valamint továbbvitelét tűzte ki célul. Sárközi, moldvai és gyimesi csángó dal és tánc szerepelt első repertoárjukban. A későbbiekben a palóc ének-és tánckultúrát sajátították el. Majd erdélyi táncok elsajátításával folytatták.Koreográfusuk Nagy Ádám, aki jelenleg Mátraszőlősön él családjával. Korábban, éveken keresztül a Nógrád Néptánc Együttes tagja volt.
Lelkes munkájának eredménye, hogy a község tevékeny tagjaiból egy igazán remek közösséget sikerült rövid időn belül összekovácsolnia. Az elmúlt időszakban rengeteg fellépésen vannak túl, rengeteg felkérésnek
tettek eleget. Hónapról hónapra nagyobb dícsőséget hozva kicsiny községünknek, Tarnak.
További működésükhöz szeretnének támogatókat, szponzorokat keresni, mivel eddig csaknem önerőből vásárolták meg a fellépésekhez tartozó kiegészítőket/cipő, harisnyanadrág,alsószoknya/vagy éppen bérelték a ruhadarabokat az együttes tagjai.
Az Önkormányzat minden évben jelentős támogatást nyújtott, amiből a tánccsoport ruhaanyagot vásárolt,amit további támogatásként a községünkben élő varrónő /Fehér Istvánné/ ingyen készített el. Az eddigi fellépéseikkel méltán arattak óriási sikereket a falu lakosai között /Falunap, szüreti bál, Falu karácsonya,Nyugdíjas Karácsony,
Kereszténybál, Nőnapi rendezvény/.
És nemrégiben igazi elismerésként egy bécsi meghívásnak tettek eleget, ahol fergeteges sikert ért el a fiatal együttes. További céljuk, hogy a közeljövőben fesztiválokon, falunapokon és különféle rendezvényeken, a megye határain belül ,vagy akár azon túl is részt vehessenek.

Kontyvirág Táncegyüttes 2010 gálaműsora

Az adott cikk linkje: https://www.tarkozseg.hu/?page_id=108

Megszakítás