MAGYAR FALU PROGRAM – Felelős állattartás elősegítése – 2021 című, MFP-FAE/2021

2021. évi Magyar Falu Program keretében kiírt „Felelős állattartás elősegítése – 2021 című,  alprogramra 2021. július 18-án nyújtott be Tar Község Önkormányzat pályázatot 534 050 Ft összeg értékben, melyet 2021. szeptember  19-én pozitív elbírálásban részesített Magyarország Kormánya. A pályázat keretében sikerült 2022. év folyamán a 10 nőstény macska 2 kan és 2 szuka kutya ivartalanítását. 

Ezen projekt keretében szerettük volna Tar település lakosai számára biztosítani a tulajdonukban lévő állatok (ebek, macskák) állatorvos által elvégzett ivartalanítását, veszettség elleni védőoltását és transzponderrel történő megjelölését.

Tar településen az elmúlt években, mint nagyon sok magyarországi településen a felelős állattartás sajnos még mindig nem megfelelő szinten végzi a lakosság. Több a településen élő lakos számára próbáltunk bemutatni a lehetőségeket, de még mindig több olyan állattartó található a településen, akik számára az állatorvosi beavatkozások költségei megterhelők és így több állatot hagynak magára. Bízunk benne, hogy nyertes pályázat kapcsán a lakosok számára tudtunk segítséget nyújtani, hogy valóban felelős állattartóként tudják a kedvenceiket tartani.

Minden évében több százezer forint kiadás a településnek, a kóbor állatok befogása. Ezen költségünk mérséklése is cél volt ebben a pályázatban.

Az adott cikk linkje: https://www.tarkozseg.hu/?page_id=3618

Megszakítás