MAGYAR FALU PROGRAM – Orvosi eszközök beszerzése – 2021 című, MFP-AEE/2021

2021. évi Magyar Falu Program keretében kiírt „Orvosi eszközök beszerzése – 2021 című,  alprogramra 2021. június 11-én nyújtott be Tar Község Önkormányzat pályázatot 1 996 200 Ft összeg értékben, melyet 2021. augusztus 12-én pozitív elbírálásban részesített Magyarország Kormánya. A pályázat keretében sikerült a háziorvosi szolgálat és a védőnői szolgálat számára a szükséges eszközök beszerzését megvalósítani.

Tar Község Önkormányzata, mint kötelező feladat szolgáltatja háziorvosi ellátást, melyet a Dr-Papír kft-vel kötött feladatellátás szerződés alapján látja el Dr. Román Kinga háziorvos. A rendelő felszerelése az Önkormányzat tulajdonában van. A védőnői szolgáltatást az Önkormányzat biztosítja, a védőnő közalkalmazotti jogviszonyban látja el a feladatát. 2018-ban befejeződött TOP-os pályázat keretében a háziorvosi szolgálat és a védőnői szolgálat számára is tudtunk új eszközöket vásárolni. Ezek az eszközök használatban vannak azóta is, de felmerültek mindkét szolgálat részéről újabb igény.

Az elmúlt években az ellátáshoz használható eszközök közül többet jelezett a háziorvos és a védőnő, hogy még szükség lenne, ugyanis elhasználódtak, vagy nem volt eddig nagy szükség rá, például a védőnőnél is szükség lenne egy látásvizsgáló táblára, tönkre ment a nyomtató és az oltóanyagos hűtő is egy régi darab és az oltóanyagok biztonságos tárolása már nem volt biztosított.

Az adott cikk linkje: https://www.tarkozseg.hu/?page_id=3615

Megszakítás