Koronavírus tájékoztató

Tisztelt Tariak!

A Nógrád Megyei Kormányhivatal Salgótarjáni Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya arról értesítette az Önkormányzatot, a Nemzeti Népegészségügyi Központ által kiadott laboratóriumi lelet alapján újabb tari lakosoknál mutatták ki Coronavirus ncoV WUHAN kórokozót.

A lakosok otthoni hatósági karanténban vannak.

Jelenleg a településen tájékoztátok alapján 6 személynél mutatták ki a tesztek koronavírus fertőzést.

Otthoni hatósági karanténra kötelezett személyek száma 16 fő.

A járványügyi megfigyelés alá helyezett személyek a megfigyelés időtartama alatt a kijelölt területet (lakásukat) nem hagyhatják el, másokkal csak a fertőzés megakadályozását biztosító rendszabályok betartásával érintkezhetnek.

Kötelesek betartani mindazokat az előírásokat és együttműködni azoknak az intézkedéseknek a végrehajtásában, amelyeket az egészségügyi hatóság a járvány megakadályozása érdekében ír elő és tesz meg.

Kérem Önöket, továbbra is ugyanolyan nyugodtan, fegyelmezetten, összefogva éljünk, segítsünk egymásnak, mint eddig! Vegyük komolyan az elrendelt korlátozásokat! Mindenki ügyeljen a megfelelő óvintézkedések és az ajánlott higiéniai előírások betartására! 

A mai naptól a 2020. szeptember 21-től szigorodtak a koronavírussal kapcsolatos szabályok.
– Kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárlóközpontok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint ügyfélfogadási irodákban is.
– Továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet.
– Szeptember 21-től a vendéglátóhelyek és szórakozóhelyek 23 óráig lehetnek nyitva.
– 500 fő feletti zenés, táncos rendezvény továbbra sem tartható.
– Továbbra is fontos, hogy figyeljünk egymásra, a gyakori és alapos kézmosásra, és ha valaki a koronavírus-fertőzés tüneteit észleli magán, akkor hívja háziorvosát! 

bővebben: koronavirus.gov.hu

A betegeknek jobbulást, a karanténra kötelezetteknek kitartást és mindenkinek jó egészséget kívánok!

Tar, 2020. szeptember 21.

Turopoli Zsolt
polgármester
sk.

Az adott cikk linkje: https://www.tarkozseg.hu/?p=3052

Megszakítás