Koronavírus tájékoztató

Tisztelt Tariak!

A Nógrád Megyei Kormányhivatal Salgótarjáni Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya a tegnap este arról értesítette az Önkormányzatot, hogy a településen, a Nemzeti Népegészségügyi Központ által 2020. 09. 11-én kiadott laboratóriumi lelet alapján két tari lakos Coronavirus ncoV WUHAN kórokozóra pozitív.

A lakosok otthoni hatósági karanténban vannak.

A két betegen kívül további 4 fő került velük közvetlen kapcsolatban, azaz összesen 6 személy van hatósági karantén alatt, az ő tesztelésük is folyamatban van.

A járványügyi megfigyelés alá helyezett személyek a megfigyelés időtartama alatt a kijelölt területet (lakásukat) nem hagyhatják el, másokkal csak a fertőzés megakadályozását biztosító rendszabályok betartásával érintkezhetnek.

Kötelesek betartani mindazokat az előírásokat és együttműködni azoknak az intézkedéseknek a végrehajtásában, amelyeket az egészségügyi hatóság a járvány megakadályozása érdekében ír elő és tesz meg.

Kérem Önöket, továbbra is ugyanolyan nyugodtan, fegyelmezetten, összefogva éljünk, segítsünk egymásnak, mint eddig! Vegyük komolyan az elrendelt korlátozásokat! Mindenki ügyeljen a megfelelő óvintézkedések és az ajánlott higiéniai előírások betartására!

A betegeknek jobbulást, a karanténra kötelezetteknek kitartást és mindenkinek jó egészséget kívánok!

Tar, 2020. szeptember 12.

Turopoli Zsolt
polgármester
sk.

Az adott cikk linkje: https://www.tarkozseg.hu/?p=3036

Megszakítás